Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Teisė>Europos Sąjungos (ES) teisės reikalavimai maisto produktams
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Europos Sąjungos (ES) teisės reikalavimai maisto produktams

  
 
 
1234567891011121314151617181920
Aprašymas

Įvadas. Darbo tikslai. Išanalizuoti Europos Sąjunga (ES) teisės reikalavimus maisto produktams. Bendroji produktų sauga. Reikalavimai gaminiams. Bendrieji reikalavimai maisto produktams. Maisto higiena. Maisto produktų ženklinimas. Prekių judėjimas tarp ES (Europos Sąjungos) šalių. ES (Europos Sąjungos) ir kitų valstybių funkcinio maisto produktų gamybos ir vartojimo reglamentavimas. Reikalavimai funkcinio maisto produktams. Direktyvos. Išvados.

Ištrauka

Temos aktualumas. Valstybėms tapus Europos Sąjungos narėmis, šiandienos jų maisto pramonės verslininkams aktualia tema tapo įėjimas į ES bendrąją rinką, maisto produktų atitikimo privalomiems ES reikalavimams užtikrinimas. Įsitraukimas į ES rinką atveria dideles perspektyvas maisto pramonei. Pasinaudoti galimybėmis ir išvengti nesėkmių padės laiku gauta, kokybiška ir tinkamai panaudota teisinė informacija, kuri yra būtina sėkmingai veiklai ES bendrijos rinkoje. Viena iš pagrindinių sąlygų – maisto produktas, vartojant jį normaliomis sąlygomis, turi būti saugus vartotojui. Pirkėjų pasitikėjimui turi įtakos vartotojų teisių ir ekonominių interesų apsauga, tai itin svarbi sąlyga siekiant vystyti sėkmingą prekybą Bendrijoje.
Darbo problema. Bendrosios rinkos principų įgyvendinimas bei augantys vartotojų apsaugos reikalavimai sąlygojantys bendrų reikalavimų maisto produktams, teikiamiems į ES rinką, nustatymas.
Darbo tikslai. Išanalizuoti ES teisės reikalavimus maisto produktams.
Darbo uždaviniai:
1. Įvertinti bendrąją produktų saugą.
2. Išanalizuoti reikalavimus produktams.
3. Pateikti bendruosius reikalavimus maisto produktams.
4. Apibūdinti ES ir kitų valstybių funkcinio maisto produktų gamybos ir vartojimo reglamentavimą.
5. Charakterizuoti keletą direktyvų.
Darbo objektas. ES teisės reikalavimai maisto produktams.
Darbo metodai. Informacinių šaltinių kaupimas, sisteminimas, palyginimas.
6. Darbo struktūra. Darbą sudaro 5 skyriai. Pirmame skyriuje kalbama apie bendrąją produktų saugą. Antrame skyriuje apžvelgiami reikalavimai produktams. Trečiame skyriuje apibūdinami bendrieji reikalavimai maisto produktams. Ketvirtame skyriuje charakterizuojamas ES ir kitų valstybių funkcinio maisto produktų gamybos ir vartojimo reglamentavimas. Penktame skyriuje pateikiama keletas direktyvų.
Darbo rezultatai. Pateikta informacija apie ES teisės reikalavimus maisto produktams. Šiame darbe aptarta bendroji produktų, tiekiamų ES rinkai, sauga bei reikalavimai. Taip pat aprašytas prekių judėjimas tarp Europos šalių, maisto tranzito per Europos Sąjungos šalis tvarką, ir dar daugelį kitų aspektų. Be to, šiame darbe yra pateikta funkcinio maisto produktų gamybos ir vartojimo koncepcija. Taip pat yra paminėtos direktyvos.
Darbo sudėtis. Darbą sudaro puslapių, informacijos šaltiniai. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2009-06-10
DalykasTeisės kursinis darbas
KategorijaTeisė
TipasKursiniai darbai
Apimtis17 puslapių 
Literatūros šaltiniai2
Dydis37.49 KB
Autoriusonce
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2008 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasLevendian
Švietimo institucijaG. Stulpinienės vadybos kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Europos Sajungos (ES) teises reikalavimai maisto produktams [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 17 puslapių 
  • G. Stulpinienės vadybos kolegija / 2 Klasė/kursas
  • Levendian
  • 2008 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą